17:00

Säfsnäs IF

Referat: Nyhammars IF U - Säfsnäs IF

NIF U - Säfsnäs IF 1 - 1 (0 - 0)

Det blev en oavgjord match i den sista omgången av serien, när Säfsnäs gästade Åvallen. Matchen slutade 1 - 1.

Det var en match där vårt försvarsspel var bättre än vårt anfallsspel och samma omdöme gäller för Säfsnäs spel. Det hände inte så mycket i chansväg och 0 - 0 i halvtid var väldigt logiskt.

Den andra halvleken var bara knappt fem minuter gammal när en spelare i Säfsnäs sade något som domaren tyckte var så opassande att han drog upp det röda kortet. Och vad hände när vi fick spela med en man mer?

Tja, tyvärr inte så värst mycket då heller. Visst hade vi ett större bollinnehav och visst satte vi många passningar till rätt adress. Men chanserna blev få och 0 - 0 låg på lut.

Men med tio minuter kvar drog Jocke Andersson iväg ett skott som gick i mål. Det var inte Jockes bästa skott, men med lite tur så slank bollen in i mål och 1 - 0 var ett faktum.

Men matchen fick ett trist slut. I dubbel bemärkelse. Med cirka fem minuter kvar fick vi ett bra frisparksläge där Rickard avlossade en riktig projektil med sin vänsterfot. Den träffade en spelare i muren i ansiktet och han föll till marken och låg avslocknad på gräset, varpå ambulans fick tillkallas. Han piggnade till men fick föras till akuten i Falun. Hoppas det gick bra!

Och när spelet återupptogs kvitterade gästerna. En frispark från mittplanen gick via NIF-huvud direkt på säfshuvud och in i mål. Ett flytmål. Men det var ju även vårt mål så man får säga att det inte var oförtjänt.

Vi borde ha utnyttjat vårt numerära överläge bättre, men vi drog på oss för många onödiga frisparkar som inte gav oss det övertag vi kunde ha skapat annars och som gav gästerna möjlighet att vila och positionera sig.

Det var ingen av våra bästa matcher, men ingen spelare gjorde bort sig heller. Vi håller hyfsat hög lägstanivå som lag och är svårslaget. På ett och ett halvt år har vi bara förlorat en match.

Många unga spelare har dragit på sig NIF-dressen under säsongen och i denna match gjorde Wiljam Strömsund seniordebut på ett bra sätt. En annan ung spelare att lyfta fram är Vincenz som börjat träna med herrlaget och visat mycket bra takter i u-laget på sistone.

Vi slutade tvåa i serien och har gjort en bra säsong. POM och Janols tackar alla spelare för i år!